APK Keuring

Inclusief gratis herkeuring

APK keuring Hoogeveen

Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt de auto getest op veiligheid en millieueisen. Zo moeten de remmen goed zijn en mag de auto niet teveel vervuilende stoffen uitstoten, verlichting in orde zijn, banden voldoende profiel hebben en het carrosserie moet deugdelijk zijn.

Hoe vaak APK?

Personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s(lichter dan 3500kg) moeten regelmatig een APK ondergaan. Hoe vaak een auto gekeurd moet worden, hangt af van de brandstof waarop de auto rijdt en wanneer de auto voor het eerst op de weg is toegelaten.

Eerste keer op de weg na 1 januari 2005:

  • Benzine/elektromotor: eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar.
  • Diesel, gas of anders: eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar.

Eerste keer op de weg vóór 1 januari 2005:

  • Alle brandstoffen: eerste apk na 3 jaar, daarna elk jaar.

Voertuig ouder dan 30 jaar:

  • Alle brandstoffen: eens per 2 jaar APK.

Voor het eerst op de weg vóór 1 januari 1960

  • Alle brandstoffen: geen APK-plicht.

De autokeuring kan worden uitgevoerd door RDW-erkende garagebedrijven en keuringsstations in Nederland. Deze zijn herkenbaar aan een oranje sticker/schild waarop staat: RDW erkend.

Zonder APK rijden

Wanneer uw voertuig de datum van de APK keuring heeft overschreden, dan mag u niet meer met het voertuig op de openbare weg rijden. Het is zelfs zo streng geregeld in Nederland dat uw voertuig na een maand overschrijding niet meer op de weg mag staan.

Bent u toch van plan om met uw voertuig te gaan rijden zonder dat deze voorzien is van een geldige APK keuring, dan loopt u het risico hiervoor een boete te krijgen van € 130,- exclusief administratiekosten.

Maak een afspraak

Afspraak inplannen? Neem vrijblijvend contact met ons op.